Internationaal rouwvervoer en repatriëring na overlijden

Onze werkwijze. Wat regelt Stijl-IRS allemaal voor u?

Het vraagt aandacht, zorg en expertise om een overledene waardig te verplaatsen van het ene land naar de andere. Hoe doen wij dat? Lees snel verder.

Contact met de nabestaanden

Stijl heeft alleen de naam van de overledene, de plaats van overlijden en het telefoonnummer van een nabestaande nodig. Als de nabestaanden niet gekend of niet op de hoogte zijn, schakelen wij de diplomatieke diensten in om hen zo snel mogelijk op te sporen en in te lichten. In de meeste gevallen gaat dit via de ambassade.

Verzorging en voorbereiding

De overledene wordt in het buitenland overgebracht naar een koelruimte en verzorgd, gebalsemd en/of ritueel gewassen. Wanneer de overledene naar het buitenland gerepatrieerd wordt, kan hij in ons mortuarium verzorgd en/of ritueel gewassen of gebalsemd worden, met respect voor zijn/haar persoonlijke overtuiging.

Autopsie

In sommige gevallen is het mogelijk dat de lokale autoriteiten een autopsie (lijkschouwing) eisen wanneer de overledene naar het buitenland wordt overgebracht.

Internationaal rouwvervoer

De overledene wordt met een speciaal daartoe uitgeruste wagen of per vliegtuig overgebracht.

Inkisting

Bij een repatriëring is behalve een houten kist ook een zinken binnenkist verplicht. Deze kist wordt hermetisch gesloten. De buitenkist wordt discreet verpakt bij een overbrenging per vliegtuig.

Administratie

Stijl regelt ook tal van administratieve zaken, zoals de aangifte van het overlijden, het invullen van de verplichte (nationale en internationale) documenten en de reservatie van de vlucht.

Ceremonie

Desgewenst organiseert Stijl een ceremonie in het repatriëringscentrum. Dit voor zowel een persoon die naar het buitenland wordt gerepatriëerd bij de aankomst of voordat een overledene naar het buitenland gerepatrieerd wordt.

Onze dienstverlening bij een uitvaart naar het buitenland

Misschien heeft u op dit moment nog de vraag wat een uitvaart naar het buitenland kost. Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Translate »