Internationaal rouwvervoer en repatriëring na overlijden

Veelgestelde vragen over repatriëren

Repatriëren is het terugbrengen van een overledene naar Nederland. Ook als u een dierbare wilt laten repatriëren naar het land van herkomst kunt u bij ons terecht. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over repatriëring. Staat uw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of whatsappen.
de handeling of het proces van het herstellen of terugbrengen van iemand of iets naar het land van herkomst, loyaliteit of burgerschap
Repatriëren wordt gedefinieerd als het terugbrengen naar of terugsturen naar het land van geboorte of herkomst. Een voorbeeld van repatriëring is dat een in Italië geboren Amerikaans staatsburger naar Italië terugkeert. Een voorbeeld van repatriëren is het terugsturen van soldaten naar hun thuisland.
De repatriëringsdekking, ook wel repatriëring van het stoffelijk overschot genoemd, is vaak inbegrepen in de reisverzekeringsplannen. Als iemand met deze polis in het buitenland overlijdt, voorziet de dekking in het vervoer van het overleden stoffelijk overschot terug naar het thuisland.
Als u langer dan 90 dagen in Nederland wilt blijven en u bent geen onderdaan van een EU-land, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland, dan heeft u een verblijfsvergunning nodig. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig om Nederland binnen te komen.
Translate »